Locatie Centrum

Lijnbaansgracht 241, 1017PH Amsterdam
020 330 45 55

Locatie Centrum

Lijnbaansgracht 241, 1017PH Amsterdam

Locatie Centrum-Oost

Windroosplein 96, 1018ZW Amsterdam

Tinnitus

Tinnitus is het horen van een geluid in je oor, zonder dat er daadwerkelijk van buitenaf een geluid aanwezig is. Het wordt vaak waargenomen als piepen, brommen of suizen. Iedereen heeft dit wel eens, maar bij sommigen trekt het niet weg. Dat kan heel storend zijn. 

Lieneke gaat je helpen

Hulp nodig bij herstel en preventie van uw klachten? Voor een persoonsgerichte aanpak bent u hier aan het juiste adres.

Tinnitus

Tinnitus is het horen van een geluid in je oor, zonder dat er daadwerkelijk van buitenaf een geluid aanwezig is. Het wordt vaak waargenomen als piepen, brommen of suizen. Iedereen heeft dit wel eens, maar bij sommigen trekt het niet weg en dat kan heel storend zijn. 

Wanneer tinnitus samengaat met kaakklachten en/of nekklachten zal therapie helpen. Dat heet somatische tinnitus. Het geluid is dan te beïnvloeden is door bewegingen van nek en/of kaken. Kaakfysiotherapie blijkt in 61% van de gevallen effectief bij somatische tinnitus waar problemen met het kaakgewricht of -spieren een rol bij spelen.U wordt behandeld en leert zelf de kaken en nek te ontspannen. Daarbij krijgt u ook oefeningen. Verder kijken we samen wat nog meer van invloed is op de tinnitus, want het is vaak een ingewikkeld verhaal. Zo kan stress of extra focus op het geluid de klachten versterken.

Lieneke is gespecialiseerd in “tinnitius” en begeleidt u graag.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut of manueel therapeut in Amsterdam? Neem dan contact met ons op.
Scroll naar top