Search

Locatie Centrum-Oost

Windroosplein 96, 1018ZW Amsterdam

Search
Close this search box.
wat te doen tegen tinnitus

Tinnitus

Tinnitus is het horen van een geluid in je oor, zonder dat er daadwerkelijk van buitenaf een geluid aanwezig is. Het wordt vaak waargenomen als piepen, brommen of suizen. Iedereen heeft dit wel eens, maar bij sommigen trekt het niet weg. Dat kan heel storend zijn. 

Kaakproblemen - Lieneke Geerts

Lieneke gaat je helpen

Hulp nodig bij herstel en preventie van uw klachten? Voor een persoonsgerichte aanpak bent u hier aan het juiste adres.

Tinnitus

Tinnitus is het horen van een geluid in je oor, zonder dat er daadwerkelijk van buitenaf een geluid aanwezig is. Het wordt vaak waargenomen als piepen, brommen of suizen. Iedereen heeft dit wel eens, maar bij sommigen trekt het niet weg en dat kan heel storend zijn. 

Wanneer tinnitus samengaat met kaakklachten en/of nekklachten zal therapie u kunnen helpen. Deze therapievorm heet somatische tinnitus. Het geluid is te beïnvloeden door bewegingen van de nek of kaken. Kaakfysiotherapie blijkt in 61% van de gevallen effectief bij somatische tinnitus waar problemen met het kaakgewricht of -spieren een rol spelen. U wordt behandeld en leert zelf de kaken en nek te ontspannen. Daarbij krijgt u ook zinvolle oefeningen mee van de fysio. Verder kijken jullie samen wat nog meer van invloed is op de tinnitus, want het is vaak een ingewikkeld probleem. Zo kan stress of extra focus op het geluid de klachten versterken.

Lieneke is werkzaam bij Fysiotherapie & Training Amsterdam en gespecialiseerd in tinnitus. Zij begeleidt u graag. Bij vragen of voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar lieneke@ftAmsterdam.nl, of bellen naar 020-3304855

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut of manueel therapeut in Amsterdam? Neem dan contact met ons op.