Locatie Centrum-Oost

Windroosplein 96, 1018ZW Amsterdam

Sportfysiotherapeut Amsterdam Benjamin Bos

Benjamin Bos

Sportfysiotherapeut | MSc. Manueel therapeut

Benjamin Bos is manueel therapeut en sportfysiotherapeut. Zijn specialisme ligt op het gebied van nek- en schouderklachten en lage rug-heupklachten. Daarnaast haalde hij in 2013 een master of science titel in manuele therapie. Hij deed onderzoek naar liesklachten bij spelsporters waarbij de oorzaak van de klachten komen uit het heupgewricht. Hij heeft twintig jaar ervaring in het behandelen van recreatieve en topsporters.

Als oud-hockeyer ligt zijn affiniteit bij de hockeysport. Daarnaast is Benjamin een liefhebber van wielrennen. In 2010 begeleidde hij een groep renners die de Tour de France reden voor Kika. Zelf fietst hij zo nu en dan een wedstrijdje en probeert hij een paar klassieke toertochten te rijden per jaar. In 2016 reed Benjamin met zijn fietsmaten “De Tour for Life”, een tocht vanuit Noord-Italië naar Rotterdam. Een tocht van bijna 1400 km voor de ‘Daniël den Hoed stichting’.

Benjamin is 10 jaar verbonden geweest als docent aan de Hogeschool van Amsterdam, aan de opleiding fysiotherapie, waar hij 2 dagen per week les gaf. Momenteel is hij nog een halve dag per week verbonden aan de HVA als deelprojectleider in het honourprogramma. In 2016 werd Benjamin door de studenten van de HVA gekozen tot docent van het jaar.

Momenteel gaat alle aandacht uit naar de nieuwe praktijk Fysiotherapie & Training Amsterdam en de ontwikkeling daarvan, om daar een up to date en goede kwaliteit zorg te kunnen bieden en waarborgen.

Benjamin is een teamplayer. Hij heeft een uitgebreid netwerk van zorgprofessionals waarmee hij samenwerkt om tot een optimaal resultaat te komen voor de patiënt. U kunt bij hem terecht voor manuele therapie, sportrevalidatie, schouderklachten, heup- en liesklachten, artrose van de knie en de heup. Verder is hij is deskundig op het Post Intensive Care Syndroom.

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u mailen naar benjamin@ftAmsterdam.nl of bellen naar  020-3304855