Locatie Centrum-Oost

Windroosplein 96, 1018ZW Amsterdam

alles over de knie

Heup- en knie artrose

Vroeger werd dit in de volksmond slijtage genoemd. Deze term dekt echter niet helemaal de lading. Artrose is het degenereren van het kraakbeen.

Sportfysiotherapeut Amsterdam Benjamin Bos

Benjamin gaat je helpen

Hulp nodig bij herstel en preventie van uw klachten? Voor een persoonsgerichte aanpak bent u hier aan het juiste adres.

In tegenstelling tot wat bij slijtage gesuggereerd wordt (slijtage ontstaat door gebruik) is beweging juist iets wat bij artrose gestimuleerd moet worden. Er heeft een verandering plaatsgevonden in het gewricht, maar het is niet versleten. Een gewricht verbindt twee botten met elkaar. Op de uiteinden van die botten zit een laagje kraakbeen. Dat laagje is heel glad zodat de gewrichten gemakkelijk kunnen buigen, draaien of strekken. 

Bij artrose is het laagje kraakbeen dunner geworden. Dit kan resulteren in ontstekingen alleen is dit niet altijd het geval. Uit onderzoek is gebleken dat er geen relatie is tussen radiologisch zichtbare artrose en de hoeveelheid ervaren klachten. 

De ervaren klachten bij artrose zijn met name ochtend- en startpijn en stijfheid. Deze klachten verminderen naarmate u langer dan 10-15 minuten beweegt of de dag bent begonnen.

De fysiotherapeuten van Fysiotherapie & Training Amsterdam kunnen u helpen bij het verbeteren en/of behouden van de mobiliteit, kracht, balans en coördinatie, rekening houdend met de bewegingspatronen en functiestoornissen. Goede spierkracht en stabiliteit zorgt ervoor dat de druk binnen een gewricht verminderd wordt met als resultaat een vermindering van klachten.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut of manueel therapeut in Amsterdam? Neem dan contact met ons op.