Locatie Centrum

Lijnbaansgracht 241, 1017PH Amsterdam

Locatie Centrum-Oost

Windroosplein 96, 1018ZW Amsterdam

lymfedrainage massage amsterdam

Duizeligheid

Duizeligheid kan tot veel klachten leiden. Vaak gaat het gepaard met angst en het gevoel de grip op de eigen situatie kwijt te raken. Met een aantal specifieke repositie technieken, een oefenprogramma op maat of technieken uit de manuele therapie zijn sommige vormen van duizeligheid goed te behandelen. Lieneke is gespecialiseerd in het behandelen van duizeligheidsklachten.

Kaakproblemen - Lieneke Geerts

Lieneke gaat je helpen

Hulp nodig bij herstel en preventie van uw klachten? Voor een persoonsgerichte aanpak bent u hier aan het juiste adres.

Duizeligheid

Bij bepaalde vormen van duizeligheid kun je met therapie goede verbeteringen verwachten. Lieneke heeft uitgebreide expertise op dit gebied en bekijkt graag samen met u waar u tegenaan loopt.

Positieduizeligheid (BPPD)

BPPD is een vorm van plotselinge, kortdurende draaiduizeligheid afhankelijk van bewegingen van het hoofd in de ruimte. Dit heeft te maken met gehoorssteentjes (otoconia) die op de verkeerde plek in je evenwichtsorgaan terecht zijn gekomen. Door goed te testen waar de steentjes precies zitten is met therapie de klacht meestal binnen een tot twee behandelingen te verhelpen. Meestal wordt hier de Epley-manoeuvre voor gebruikt; een repositietechniek die de steentjes verwijdert waar ze niet horen.

Neuritis vestibularis

Een ontsteking aan de zenuw die het evenwichtsorgaan bedient wordt neuritis vestibularis genoemd. U bent dan in het begin vaak een paar dagen flink draaiduizelig en meestal ook erg misselijk, tot overgeven aan toe. Daarna blijft u langdurig duizelig en onvast.

Bij deze klacht duurt het herstel vaak lang. Een speciaal trainingsprogramma voor de duizeligheid is dan zinvol. Dit heet ‘vestibulaire rehabilitatietraining’. U krijgt blikstabilisatie-oefeningen, balans- en evenwichtoefeningen en oefeningen toegespitst op uw specifieke situatie. Deze oefeningen moet u vaak en langdurig doen. Zo nemen de hersenen de taak over van wat het evenwichtsorgaan niet (helemaal) meer kan.

Maak een afspraak

Wilt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut of manueel therapeut in Amsterdam? Neem dan contact met ons op.